U cashcà u l'è in piattu tipicu da cujin-a tabarkin-a e u l'è shquàiji scimile au ciù notu "cuscus" du Nord Africa.
A bòse de shtu piattu a l'è a semmua cötta a vapure e cundia cuin saccu de verdüe che vegnan preparè a pòrte.
Pe primma cosa l'è necessòiu inümidì a semmua cun ègua e öiu, in moddu tole che i vòri granelli assorban u liquidu sensa impashtòse tra liotri.
Fèta queshta preparassiun, se passe a cuttüa vea e proppia. Se mette suvia a 'na pignatta cun ciü o menu quattru littri d'ègua, u cashcà cua semmua drentu e cuarche pessin de cuiga de porcu. U tüttu u se fa cöje pe circa tre ùe.
In tu frattempu se passe â preparassiun de verdüe, che cushtituiscian u cundimentu da semmua. U garbüju taggiau a lishte u se fa rusulò cu cosciù, a siaula e a ravanèa; i puisci cuè favette e articioccule se fan trifulò intè 'n tian cuìn po' de persa; i sciaiji, che se mettan a bagnu a saia primma, vegnan buggii a porte cun dótrai shpighi d'aggiu, mentre'nvecce e maizan-e, taggé a dòdu, se frizzan.
Quende infin a semmua a l'è cötta, a se cundisce cué verdue ancun còde e cui 'na shpinsigò de shpessa cannella.
U cashcà u va serviu tiepidu, pe cui doppu u cundimentu da semmua, l'è megiu lasciòau riposò pe quarche ùa.
Da baive? Quellu che uài, ma suviattüttu ègua bella freshca.
U cashcà
RispondiEliminaIl cashcà
U cashcà u l'è in piattu tipicu da cujin-a tabarkin-a e u l'è shquàiji scimile au ciù notu "cuscus" du Nord Africa.
A bòse de shtu piattu a l'è a semmua cötta a vapure e cundia cuin saccu de verdüe che vegnan preparè a pòrte.
Pe primma cosa l'è necessòiu inümidì a semmua cun ègua e öiu, in moddu tole che i vòri granelli assorban u liquidu sensa impashtòse tra liotri.
Fèta queshta preparassiun, se passe a cuttüa vea e proppia.
Se mette suvia a 'na pignatta cun ciü o menu quattru littri d'ègua, u cashcà cua semmua drentu e cuarche pessin de cuiga de porcu.
U tüttu u se fa cöje pe circa tre ùe.
In tu frattempu se passe â preparassiun de verdüe, che cushtituiscian u cundimentu da semmua.
U garbüju taggiau a lishte u se fa rusulò cu cosciù, a siaula e a ravanèa;
i puisci cuè favette e articioccule se fan trifulò intè 'n tian cuìn po' de persa;
i sciaiji, che se mettan a bagnu a saia primma, vegnan buggii a porte cun dótrai shpighi d'aggiu, mentre'nvecce e maizan-e, taggé a dòdu, se frizzan.
Quende infin a semmua a l'è cötta, a se cundisce cué verdue ancun còde e cui 'na shpinsigò de shpessa cannella.
U cashcà u va serviu tiepidu, pe cui doppu u cundimentu da semmua, l'è megiu lasciòau riposò pe quarche ùa.
Da baive? Quellu che uài, ma suviattüttu ègua bella freshca.